Photoshop’da Face-Cut ve Gradient Fill kullanımı – Bölüm 3
Photoshop serisinin son bölümüne geldik. Umarım ele aldığımız konular Photoshop kullanımınıza katkı sağlamıştır. İlerleyen zaman içinde bu şekilde seri olmasa da Photoshop hakkında yazı yazmaya ve bilgi vermeye devam edeceğiz.
Bu bölümde araya farklı bir şeyler yerleştirme işlemi yapacağız. Bu işlem nispeten daha kolaydır.
Bu bölümde araya farklı bir şeyler yerleştirme işlemi yapacağız. Bu işlem nispeten daha kolaydır.
Photoshop’da Face-Cut ve Gradient Fill kullanımı – Bölüm 2
Birinci bölümdeki kaldığımız yerden devam ediyoruz.
Photoshop’da nesne parçalamak ve araya farklı objeler yerleştirmek – Bölüm 1
Photoshop üzerine yayınladığımız 27 haftalık yazı dizisinin son uygulamasına geldik. Bu uygulamayı uzun ve karmaşık olması nedeniyle üç bölüm halinde sunacağız.
İki farklı nesneyi /objeyi birleştirmek, El – Metal Ekleme – Bölüm 2
Geçen hafta kaldığımız yerden devam edelim. Şimdi sırada araya koyacağımız metal parçayı seçmek ve düzenlemek var.
İki farklı nesneyi /objeyi birleştirmek, El – Metal Ekleme – Bölüm 1
Bu uygulamada Photoshop’un birçok özelliğini kullanma imkanına sahip olacağız. Çarpıcı bir uygulama olması için ders çalışmaktan sıkılmış bu sevimli öğrencinin koluna metal parça eklemesi yapalım. Biraz sadistçe mi oldu?
Haklısınız. Ancak hayat acımasız……
Haklısınız. Ancak hayat acımasız……
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
POPÜLER İÇERİKLER
Nikon Z6 II; “Tethered” kullanımı
Nikon, yakın zaman önce “NX Tether” adıyla bir programını kullanıcılara sundu. Bu program “NX Studio” ile birlikte basit anlamda bilgisayar bağlantısı ile fotoğraf çekim imkânı sunuyor. Ancak kullanmaya niyet ederseniz NX Tether’in 1.0.5 versiyonu olduğundan emin olun.
Generative Fill; Photoshop’dan fotoğrafçıya “Zor Gün Dostu”
Photoshop'ta yapay zeka özelliği birkaç uygulamasında mevcut olsa da, 25'inci sürümde bambaşka bir düzeye ulaşan, geliştirilmiş "Generative Fill - Üretken Dolgu" özelliği geldi.
Filmler ve Tarayıcılar
Fotoğrafı konuşup yazarken bahsetmediğimiz ya da çok dikkatimizi vermediğimiz bir tarafında “Tarayıcılar” yer alıyor. Herhalde film kullanımının gündeme gelmediği teknoloji dünyasında bunu normal karşılamak gerekiyor.
DxO DeepPrime ile eski fotoğraflara can suyu
Eski fotoğraflarımızı DxO DeepPrime'dan geçirmeyi denersek...
Yapay Zeka (AI) fotoğrafçılıkta yaratıcılığa engel mi?
Fotoğrafın geçmişi anlatılırken çeşitli değişim ve gelişim evrelerinden söz edilir. Bence en büyük devrim ve çığır açan ilerleme, Yapay Zeka'nın fotoğrafçılık alanına dahil edilmesidir.
Photoshop’da arka planda ışık efekti – Background light effects
Tek bir renk olan arka planın önünde bir model fotoğrafı çektiniz. Bir süre sonra eğer arka plan size çok durağan gelirse yapabileceğimiz bazı ufak değişiklikler var. Bunlardan bir tanesini referans olması için yapalım.
Suya yazı yazsam…
Herhangi bir nesneyi bir yüzeyle (buna belki de “doku” demem gerekiyor) sanki o yüzeyden (dokudan) yapılmış gibi görünmesini sağlayabiliriz. Tabii bunu portre fotoğraflarına doku eklemek için kullanmak mümkündür
Lightroom’a ciddi rakip: DxO Photolab 4 Elite incelemesi
Dünyanın en iyi gürültü azaltma algoritması, çok iyi renk yönetimi, pratik araçlar ve mükemmel optik düzeltme: DxO Photolab 4 Elite
Photoshop’da Buz-Kar Efekti – Chilling Effect
Türkçede tam karşılık olarak “chilling= ürpertici, soğuk, dondurucu, üşütücü” gibi anlamlar çıkıyor. Ancak bu uygulamada yapacağımızı şöyle açıklayabiliriz: normal hava şartlarında yani ilkbahar, sonbahar gibi aylara çekilmiş bir fotoğrafı biraz da fantezi yaparak kış ortamına çevirmek.
Photoshop’da fotoğraflara sis eklemek
Sis ve dumanın her zaman fotoğrafa gizem katan bir özelliği vardır. Manzara fotoğraflarında ya da şehrin üstünü örtmüş sis her zaman ilgi odağı olmuştur. İşte bundan hareket ederek bir manzara fotoğrafında aradaki açıklıkta olan patikanın üzerine biraz sis eklemeye ne dersiniz?
Photoshop’da Yağmur damlası oluşturmak – Rain Drop
Çiçeklerin böceklerin üzerinde yağmur damlaları her zaman görsel olarak ilgi çeken fotoğraflar olmuştur. Bunun için ya yağmuru bekleriz ya da su zerrecikleri fışkırtabilecek bir spreyle yağmur damlalarını oluştururuz. Ayrıca arşivinizde önceden çektiğiniz birçok çiçek fotoğrafınız var. Bu noktada iş PS a düşecektir.
Yağmur damlaları ile bir pencerenin arkasında… / Wet Glass Effect
Bir pencere camındaki yağmur damlalarının arkasında olan bir insanın portre fotoğrafı her zaman ilgi çekmiştir. Ancak her zaman böyle bir sahneye rastlamamız ya da oluşturmamız mümkün olmayabilir. O zaman bu sahneyi önce hayalimizde oluşturup sonra da yapalım…
Site Barındırma (Web Hosting) Firması Neden Önemli?
Uzunca yıllar Bilgi Teknolojileri Sektöründe çalıştım. Değişik görev ve sorumluluklarla sayısız web projeleri içerisinde yer aldım. Sonra gün geldi, en önem verdiğim hobim olan fotoğrafçılık konusunda bir blog açmaya karar verdim. Neyse ki bu alanda iyi bir geçmişe sahiptim ve izleyeceğim adımlar hakkında yeterince detaylı bilgilere sahiptim.
Görüntü işlemek için bilgisayar
Görüntü işlemek için kullandığınız bilgisayar yeterli mi? Eğer değilse bu yazımız size yükseltme için ipuçları verebilir.
Photoshop ve Yapay Zeka
Photoshop CC 2020 versiyonu ile birlikte yapay zekâ kavramı da birlikte anılmaya başladı. Fotoğraf işlemenin en önemli aracı olan seçme (Select) özelliğine eklenen “Object Selection” bunun ilk adımıydı.
Nedense Adobe bunu reklam amacıyla kullanmadı. Konuyu öne çıkaranlar Photoshop guruları oldu. Belki de Adobe rakiplerinin dikkatini çekmek istemişti.
Nedense Adobe bunu reklam amacıyla kullanmadı. Konuyu öne çıkaranlar Photoshop guruları oldu. Belki de Adobe rakiplerinin dikkatini çekmek istemişti.
E-POSTA ABONELİĞİ
Yeni yazılarımızdan haberdar olmak istiyorsanız, aşağıdaki kutucuğa e-posta adresinizi yazıp, “ABONE OL” butonunu tıklamanız yeterli.