Ana SayfaFOTOĞRAF ve VİDEOAraçlarPhotoshop'da İki Fotoğrafı Birleştirmek, Photo-Combine

Photoshop’da İki Fotoğrafı Birleştirmek, Photo-Combine

-

Aynı kompozisyon içinde olması durumunda daha güzel olacağını düşündüğümüz iki farklı fotoğrafı birleştirmek isteyebiliriz. PS kullanıyorsanız muhtemelen bugüne kadar da denemişsinizdir. “İki fotoğrafı birleştirme / Photo Combine” uygulamasında belki de çok keşfedilecek bir şey yok. Ancak PS üzerine konuşunca bundan bahsetmemek olmaz.

Ya da ilgi çekici sıra dışı bir görüntü oluşturmak istediğimizde fotoğrafları birleştirme yöntemi bize yardımcı olur. Burada hayal gücümüze çok az başvurarak

Seyahate çıkmak üzere olan ya da varmak istediği yere gelen bu model ile su kraliçesi bu nilüferin birleşimi ile biraz fantastik bir fotoğraf yapalım. Ne dersiniz?

Photoshop'da İki Fotoğrafı Birleştirmek, Photo-Combain

Bu fotoğrafta yer alan modelin

Photoshop'da İki Fotoğrafı Birleştirmek, Photo-Combain

Bu nilüferin sağ tarafındaki boşlukta yürümesi ilginç olacaktır.

  1. Öncelikle ana fotoğrafa ekleyeceğimiz alanı seçelim. Bunu değişik seçim araçları ile yapabiliriz. Bu uygulamada “Magnetic Lasso” ve “Quick Selection Tool” kullanıldı. Bunun için seçim yapıldıktan sonra “Mask” oluşturuyoruz.
  2. Bunlarla seçim alanını çok keskin şekilde belirlemek mümkün. Ancak iki fotoğrafın arka planları arasında uyum varsa farklı seçme araçları kullanıp yerleştirmeyi yaptıktan sonra düzenleme yapılması mümkündür.
Photoshop'da İki Fotoğrafı Birleştirmek, Photo-Combain
  1. Burada modelin arka planı ile aana fotoğrafın arka planının uyumlu olması nedeniyle kaba bir seçimi “Lasso Tool” ile yapıp seçtiğim kısmı ana fotoğrafa taşıyıp boyut ayarlaması yaptım.
Photoshop'da İki Fotoğrafı Birleştirmek, Photo-Combain
  1. İki fotoğrafın keskin geçişlerini ise “Brush” ile boyama yöntemiyle yok edeceğim. Bunun için “Brush- kısa yol ‘B’ tuşu” seçilir. “Foreground Color=Siyah – ‘D’ tuşu ile PS nin ‘Background’ ve ‘Foreground’ renkleri orijinal ‘Siyah-Beyaz’a döndürülür. ‘X’ tuşu renklerin yerini değiştirir”
  2. Bu işlemi yaparken “Brush” ın “Flow” değeri azaltılır. Aynı zamanda bu işlemi “Mask” üzerinde yapmamız gerekiyor. Ancak bu mask seçim alanı olduğu için yaptığımı boyama işlemini daha sonra geri alma ihtimaline karşı şunu yapıyorum;
    • Yeni bir layer oluşturuyorum. Bu layerı kullanmayacağım. Sadece grup yapabilmem için aracı olacaktır.
    • “Layer 1” ve “Layer 2” grup yapıyorum. Ve grup için yeni bir “Mask” oluşturup boyama işlemini burada yapıyorum.
Photoshop'da İki Fotoğrafı Birleştirmek, Photo-Combain

Boyama işlemini yaparken modelden uzak olan kısımlarda “Flow” değerini “%15-28” arasında modele yakın yerlerde ise “%5-12” arasında tercih ettim. Bu değeri fotoğrafa göre belirlemek doğru olacaktır. İşte “Grup” üzerindeki “Mask” da bunu yapmanın faydası da budur. Beğenmezsek geri almamız kolay olacaktır. “Hardness” da boyama işleminde etkilidir. Duruma göre farklı değerler seçilebilir.

Photoshop'da İki Fotoğrafı Birleştirmek, Photo-Combain
  1. Eklediğimiz fotoğrafın arka planı renk olarak tam uyum içinde değil. Bunu “Hue % Saturation” ya da “Color Balance” ile düzeltebiliriz. Bunun için “Adjusment Laer” dan “Color Balance” en üstte açılarak yapılabilir. Daha sonra “Layer 1” in “Mask” ına dönüp tekrar boyama ile iyileştirme sağlanabilir.
Photoshop'da İki Fotoğrafı Birleştirmek, Photo-Combain
  1. Biraz gerçeklik katmak için ışık geliş yönüne doğru hafif bir gölge yapalım. Bunun için en üstte yeni bir layer oluşturuyoruz. Daha sonra “Brush” seçip ayarlarını yaptıktan sonra uygun bir şekilde boyama yapıyoruz. Tabii renk panelinden renk seçimi yapmayı unutmamamız gerekir.
Photoshop'da İki Fotoğrafı Birleştirmek, Photo-Combain

Her işte olduğu gibi alıştırma yaptıkça daha iyi uygulamaya başlıyorsunuz. Ben “Shadow” layerına “Curves 1” ekleyip “Create Clipping Mask” yapıp gölgenin ton ve parlaklığı ile biraz daha oynadım.

Not: “Create Clipping Mask” için yapmak istediğimiz layerın en solda (size göre sağ) boşluğuna mouseu getirip “Sağ+Klik” yaparak açılan panelden yapabiliriz. Ya da Mouse imlecini iki layerın sınırına getirip “Alt+Klik” yaparız.

  1. Şimdi Nilüferin yansımasının benzerine ihtiyacımız var. Bunu yapmak için
  • “Layer 1” in “Ctlr+J” ile kopyasını oluşturup en üste taşıyalım.
  • “Mask” ile olan kilidi açıp maskı çöp kutusuna taşıyıp silelim. Burada yeniden sadece modeli seçeceğiz ve yeni bir mask oluşturacağız.
  • “Ctrl+T” ile seçim alanını tutarak nilüferin yönü gibi çevirelim.
  • Daha sonra tekrar “Crl+T” ile tekrar seçelim. “Application Menu” de “Edit> Transform” içinde yer alan “Skew”, “Distort”, “Perspective” ile uygun şekilde ayarlayalım. Burada ben “Perspective” kullandım.
Photoshop'da İki Fotoğrafı Birleştirmek, Photo-Combain

Ve “OK” diyerek işlemi sonlandıralım.

  • “Brush” ile yansıma olamayacak yerleri boyayalım.
    • “Blending Mode” dan “Overlay” seçip yansımanın su ile girişimini sağlayıp “Opacity” i azaltalım.
Photoshop'da İki Fotoğrafı Birleştirmek, Photo-Combain

Biraz “Blur” yapsak iyi olacak gibi. Bu filtreye de istediğimiz zaman müdahale edebilmek için bu layerı önce “Smart Object” yapalım. Yine layerın yanındaki boş alanda “Mouse” a “Sağ+Klik” ile açılan panelden “Convert to Smart Object” seçelim.

  • Daha sonra “Application Menu” de “Filter> Blur> Gaussian Blur” kullanarak işlemi gerçekleştirdim. Eğer istersek burada “Filter> Blur Gallery> Field Blur” da kullanılabilir. Farklı seçenekleri deneyebilirsiniz. Nasılsa artık filtre üzerindeki değişiklikleri istediğimiz zaman geri alabiliriz.
Photoshop'da İki Fotoğrafı Birleştirmek, Photo-Combain

Her zaman söylediğimiz gibi PS de her şey hayal gücümüze bağlı. Güzel uygulamalar için hayal etmeli iyi uygulama yapabilmek için de pratik yapmalıyız.

İLİŞKİLİ İÇERİKLER

Generative Fill; Photoshop’dan fotoğrafçıya “Zor Gün Dostu”

Photoshop'ta yapay zeka özelliği birkaç uygulamasında mevcut olsa da, 25'inci sürümde bambaşka bir düzeye ulaşan, geliştirilmiş "Generative Fill - Üretken Dolgu" özelliği geldi.

Depoyu fuller misiniz?

Bir fotoğrafa bakıp eleştirmemi isteseler ve ben de “kadraj sıkışık sola doğru biraz daha geniş alsaydın” diyerek yorum yaptıktan sonra fotoğrafçı “bir dakika abi” diyerek Photoshop’u açıp bu özelliği kullanarak kadrajı sola doğru genişletip tekrar bana sorsa “şimdi nasıl oldu?”.  “Şaaaaaaaaak”… Suratına patlattığım tokat sesiydi bu.

Sinemagraf nedir, nasıl yapılır?

Sinemagraf, görseli oluşturan sahnenin bir bölümünün sonsuz bir döngü içinde oynatıldığı ve istenilen hareketin sabitlendiği fotoğraf ve videodan oluşan bir kolaj çalışmasıdır.
00:09:10

Adobe yeni akıllı maskeleme aracı Photoshop ve CRaw’da nasıl kullanılır?

Bu videomuzun konusu “Select Subject” ve "Select Sky" dışında kalan diğer maskeleme araçları. Camera Raw ve Photoshop uygulamalarında bu araçların nasıl çalıştığını birlikte test edeceğiz.

E-POSTA ABONELİĞİ

Yorum Politikamız: Arthenos.com ekibi olarak tüm okuyucularımızı tartışmalara aktif olarak katılmaya teşvik etsek de, Davranış Kurallarımıza uymayan veya yayınlanan materyalin editoryal standartlarını karşılamayan herhangi bir içeriği Silme / Değiştirme hakkını saklı tutarız.

YORUM YAPILDIĞINDA BANA BİLDİR
Bana bildir
guest

3 Yorum
Eskiler
En yeniler Beğenilenler
Satır içi geribildirimler
Bütün yorumları göster
Öner BÜYÜKYILDIZ
Öner BÜYÜKYILDIZ
Makale Puanlama :
     

PS ile ilgili yazıları okurken çok dikkatli olunmalı. Okurken dikkat etmezseniz arada küçük ipuçlarını kaçırabilirsiniz. Mesela 4. maddede D tuşu ile önplan ve arkaplan renklerinin siyah-beyaza çevrilmesi, X tuşu ile bunların yerinin değiştirilmesi gibi. Kullanırken çok işe yarayan ve sık kullanılan kısayollar bunlar. Katmanları grup oluşturup, bu grup üzerinde maskeleme yapmak da çok pratik bir fikir. Okurken belki ne varki bunda diyebilirsiniz ama kullanırken her zaman insanın aklına gelmiyor böyle pratik çözümler.

Ellerinize emeğinize sağlık Okyar bey. Yine çok severek okuduğum bir teknik ve yazı olmuş.

Bu arada, bu defa yansımayı unutmamışsınız 😉

Selam ve saygılarımla.

Osman Zihni ERENLER
Osman Zihni ERENLER
Makale Puanlama :
     

Emekleriniz için teşekkür ederim hocam.

Bu makaleyi paylaş

Okyar Atilla
Okyar Atilla
Geçmişte bir ara mühendisti. Şimdi tam zamanlı yönetici, gerçek zamanlı fotoğrafçı. Gündem "Fotoğraf" ise akan suları durdurur. Seyahat denildiğinde kapının önündedir. Klasik müzik ve kitap olmazsa olmazıdır. İki sokak köpeği, muhtelif sayıda kedi ile sürekli temas halindedir. Hızını alamadı mı dağda bayırda bulduğu gerçek köpeklerle konuşur. Sürekli sorgular. Merak ettiği bir konu olursa elinden kimse alamaz. "Bilgi ve sevgi paylaştıkça çoğalır" ilişkilerinin ana fikridir.

MANŞET

POPÜLER İÇERİKLER