AirDrop ile aktarılan görsellerin kalitesi neden bozulur?
AirDrop aracılığıyla kaliteyi kaybetmeden fotoğraf veya video aktarmak için bilmeniz gereken şeyler basitçe şunlar.
Sinemagraf nedir, nasıl yapılır?
Sinemagraf, görseli oluşturan sahnenin bir bölümünün sonsuz bir döngü içinde oynatıldığı ve istenilen hareketin sabitlendiği fotoğraf ve videodan oluşan bir kolaj çalışmasıdır.
Nokta ölçüm modu: İdeal pozlamanın püf noktası
Çoğumuzun dengesiz ve karmaşık bir aydınlatmanın bulunduğu iç veya dış ortamlarda kötü ve/ya zorlu fotoğraf deneyimlerimiz olmuştur, hele bir de zamana karşı bir mücadele içerisindeysek.
Adobe yeni akıllı maskeleme aracı Photoshop ve CRaw’da nasıl kullanılır?
Bu videomuzun konusu “Select Subject” ve "Select Sky" dışında kalan diğer maskeleme araçları. Camera Raw ve Photoshop uygulamalarında bu araçların nasıl çalıştığını birlikte test edeceğiz.
Select Subject “Özne Seç” maskeleme, Photoshop ve Camera Raw’da nasıl kullanılır?
Bu videomuzda Camera Raw ve Photoshop yeni maskeleme araçlarından "Select Subject - Özne Seçim" aracını gözden geçirdik. Bunların nasıl kullanılacağını ve aralarındaki farkları değerlendirdik.
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
POPÜLER İÇERİKLER
Her fotoğrafçının bir makro lensi olmalı, mevsim Sonbahar!
Birçoğumuz sonbahar yapraklarını büyük manzara ihtişamı içinde fotoğraflamayı severiz, peki doğa ananın mucizesiyle muhteşem renklere bürünmüş bu yapraklar ve renklerle yakından ilgilenmek için zaman ayırmaya ne dersiniz? Ben öyle yaptım.
Nikon Z8 Ayarları
Umarım bu makaleyi faydalı bulursunuz. Belirtmeliyim ki, bunlar benim için işe yarayan Nikon Z8 Ayarları 'dır ve sizin ihtiyaçlarınıza uymuyor olabilirler. Bu ayarlar elbette böyle sabit kalmayacaktır. Z8'in özelliklerini keşfetmeye devam ettikçe, özel düğme atamalarında ince ayarlar yapmaya devam edeceğimden eminim.
Ürün fotoğrafı çekerken perspektif bozulması nasıl önlenir?
Ürün fotoğrafçılarının en sık karşılaştıkları şey çekimini yaptıkları objelerin görünümünde ve hacmindeki gerçeğin dışındaki tuhaflıklar olur. Bazen objeler, olduğundan çok büyük ve şekilsiz görünürler. Bunun sebebi, çekim yapılan lensin yanlış seçiminden ve/ya objelere olan mesafeden kaynaklanır. Nasıl mı? Gelin birlikte test edip sonuçlarına bir göz atalım...
Galileo’nin Olympus’u olsaydı
Galileo'nun Olympus fotoğraf makinesi olsaydı; elde edeceği fotoğraflar ile Kopernik’e ve kiliseye karşı çok iyi bir ispat sağlayacaktı. İspatında kullandığı med-cezir olayını pekiştirecekti. Gökcisimlerinin hareketinden kaynaklanan ışık akışının boyundan ve pozlama süresinden dünyanın dönüş hızını da hesap edebilecekti.
Samimi manzara fotoğrafçılığı
Bu tür çekimler tek başına yapabileceğimiz, zevkli, öğretici ve bir o kadar da rahatlatıcı bir aktivitedir. Doğal bir ortamda çok güzel görüntüler oluşturabilmek, aynı zamanda yenilenmek ve doğanın tadını çıkarmak için bir sebep yaratır.
Select Sky “Gökyüzü Seç” maskeleme, Photoshop ve Camera Raw’da nasıl kullanılır?
Bu videomuzda Camera Raw ve Photoshop yeni maskeleme araçlarını gözden geçirdik. Bunların nasıl kullanılacağını ve aralarındaki farkları değerlendirdik.
Lightroom yeni maskeleme sistemi ile gelen harika özellikler…
Lightroom yeni maskeleme sistemi, öğrenmesi ve kullanması kolay aynı zamanda zevkli birçok güçlü özellikle geldi. Benim gibi birçok kullanıcının istediği pek çok kullanışlı özellik çok karmaşık olmayan bir pakette sunulmuş.
Sabitken netleme izleme Nikon DSLR kameralarda nasıl çalışır?
Bu yazımızda, pek göze batmayan ama çok önemli ve faydalı bir özellik olan "a3: Sabitken netleme izleme - Focus tracking with lock-on" özelliği hakkında konuşacağız.
Natürmort fotoğraflarında yansımalar nasıl yok edilir?
Manzara fotoğrafçılığı ile ilgileniyorsanız - CPL Circular Polarizer olarak bilinen - Dairesel Polarize Filtre kullanmaya aşinasınızdır. Bu filtreler, sudaki yansımaları, havadaki pusu yok etmek için çok kullanışlıdırlar. Cam vazolar ve porselen objeler gibi parlak nesnelerle çalışırken yansımalar hep sorundur. Hele ki parlak metal veya gümüş eşyalar tam bir çiledir. Peki bu yansımaları yok etmek, en azından minimize etmek için neden bir Polarize filtre kullanmayalım?
Corona Günlerinde Fotoğrafta “Soyut” Denemesi
Covid-19’u fırsat bilip yaptığım okumaların üzerinden geçmeye başlamıştım. Bu arada kendime de şunu soruyorum; "Hatırı sayılı bilgi birikimin oldu. Bunu fotoğrafla nasıl ifade edersin?" Fotoğrafı zihnimde oluşturmak beş günümü aldı. İki gün de fotoğrafta yer alan deniz atını nasıl dik tutacağımı düşünmek durumunda kaldım. Neyse ki biraz sakız ve bir yorgan iğnesi bu sorunu çözmeme vesile oldu.
Corona Günleri ve Evde Fotoğraf Fırsatları
Bu yazıyı yazdıktan sonra, yayınlayıp yayınlamamak arasında kararsız kaldım. Tüm dünya büyük bir bela ile karşı karşıya iken, evde bunun gibi şeylerle ilgileniyor olmanın beni duyarsız biri gibi gösterme riski olabilirdi. Ancak, hepimiz biliyoruz ki düşüncelerimizin sınırı yok. Ayrıca bir şeye takılıp kalmak insanı yoran ve enerjisini yok eden bir durum değil midir? Sonunda yazıyı yayınlamaya karar verdim.
Yüksek Hızlı Flaşlarda Enstantane Sorunsalı
Sitemizin e-posta adresine gelen mesajlarda sıkça su soru(n) ile karşılaşıyorum: "Yüksek hızlı (High Speed -HS) harici flaş kullandığım halde, flaşı açınca enstantane otomatikman 1/200 saniye (bazı kameralarda 1/250 saniye) hıza düşüyor ve ben bu hızı arttıramıyorum". Bir yüksek hızlı flaş kullanmamızın nedeni, normal flaşlarda çıkamadığımız enstantane hızlarında çekimler yapabilmektir.
Oyuncak fotoğrafçılığı serüvenim böyle başladı
Kızımız, eşi ve torunumuzla birlikte yurtdışında yaşıyorlar. Her yıl bu zamanlardaki gibi yine onlarla birlikteyiz. Nasıl geçtiğini anlayamadığımız zamanımızın büyük bir kısmı, dört yaşındaki prensesimizle birlikte geçiyor. Ve tabi ki onun oyuncaklarıyla 😀 .
iPhone Günlükleri; Fotoğrafta doku
Doğadaki her şeyin kendine has bir dokusu vardır ve bunların çoğu her an gözümüzün önünde öylece durmaktadır. Cep telefonumuzda veya elimizde tuttuğumuz bir fotoğrafta gördüğümüz kayalıkların üzerindeki kıvrımları ve dikenli çalıları fiziksel olarak hissedemeyiz.
Işığın yeterli olmadığı ortamda fotoğraf
Burada yer alan fotoğrafların hiçbirinde gren (noise) iyileştirici ve keskinlik arttırıcı işlem yapılmadı. Göreceğiniz gibi, gren denilen şeyin çok önemli olmadığını söylersek yanlış olmaz.
E-POSTA ABONELİĞİ
Yeni yazılarımızdan haberdar olmak istiyorsanız, aşağıdaki kutucuğa e-posta adresinizi yazıp, “ABONE OL” butonunu tıklamanız yeterli.