Daha

    Nasıl Yapılır - Tutorials

    Galileo’nin Olympus’u olsaydı

    Galileo'nun Olympus fotoğraf makinesi olsaydı; elde edeceği fotoğraflar ile Kopernik’e ve kiliseye karşı çok iyi bir ispat sağlayacaktı. İspatında kullandığı med-cezir olayını pekiştirecekti. Gökcisimlerinin hareketinden kaynaklanan ışık akışının boyundan ve pozlama süresinden dünyanın dönüş hızını da hesap edebilecekti.

    Samimi manzara fotoğrafçılığı

    Bu tür çekimler tek başına yapabileceğimiz, zevkli, öğretici ve bir o kadar da rahatlatıcı bir aktivitedir. Doğal bir ortamda çok güzel görüntüler oluşturabilmek, aynı zamanda yenilenmek ve doğanın tadını çıkarmak için bir sebep yaratır.

    Oyuncak fotoğrafçılığı serüvenim böyle başladı

    Kızımız, eşi ve torunumuzla birlikte yurtdışında yaşıyorlar. Her yıl bu zamanlardaki gibi yine onlarla birlikteyiz. Nasıl geçtiğini anlayamadığımız zamanımızın büyük bir kısmı, dört yaşındaki prensesimizle birlikte geçiyor. Ve tabi ki onun oyuncaklarıyla 😀 .

    iPhone Günlükleri; Fotoğrafta doku

    Doğadaki her şeyin kendine has bir dokusu vardır ve bunların çoğu her an gözümüzün önünde öylece durmaktadır. Cep telefonumuzda veya elimizde tuttuğumuz bir fotoğrafta gördüğümüz kayalıkların üzerindeki kıvrımları ve dikenli çalıları fiziksel olarak hissedemeyiz.

    Işığın yeterli olmadığı ortamda fotoğraf

    Burada yer alan fotoğrafların hiçbirinde gren (noise) iyileştirici ve keskinlik arttırıcı işlem yapılmadı. Göreceğiniz gibi, gren denilen şeyin çok önemli olmadığını söylersek yanlış olmaz.

    EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ

    POPÜLER İÇERİKLER

    Live Composite; Uzun pozlamanın pek bilinmeyen gizemli modu

    Uzun pozlama yapmaya karar verdiniz ve 120 saniyelik bir görüntü almak istiyorsunuz. Kameranızın deklanşörüne basıp pozlamayı başlattınız. Geçen bu 2 dakikalık süre içerisinde sahnenizin o anki pozunu LCD ekrandan anlık olarak görmek ve dilediğiniz bir anda pozlamanın bitimini beklemeden, örneğin 80'inci saniyede çekimi durdurup tam o anki halini kaydetmek hoş olmaz mıydı?

    İstim arkadan gelsin…

    Okuyacağınız yazı belki de blog sayfamızda yayını öncesinde ve muhtemelen sonrasında bir daha hiçbir örneği olmayacak kadar ukalalık ve ego dumanları tüten bir tarza sahip olarak ele alındı. Ya da ukalalık ve egonun vıcık vıcık olduğu tarz da mı desem?

    Aksiyon fotoğrafçılığında Manuel Mod + Otomatik ISO kullanımı

    Manuel Mod + Otomatik ISO kullanmak, aşırı pozlama veya yetersiz pozlama konusunda endişelenmeden vahşi yaşam ve aksiyon fotoğraflarınız üzerinde yüksek düzeyde kontrol elde etmenin en iyi yollarından biridir. Daha da önemlisi, çok hızlıdır.

    Fotoğrafta diyafram, pozlama ve alan derinliğinden daha fazlasıdır

    Bazı lenslerde, manuel odaklamada olsanız ve odak halkasını hareket ettirmeseniz bile, farklı diyaframlar kullandığınızda odak noktanız hafifçe kayabilir.

    Drone fotoğraflarındaki kumlanma nasıl azaltılır?

    Bir drone ile fotoğraf çekimi yapıyorsanız en düşük ISO'da bile kullansanız kumlanmanın önüne geçemezsiniz. Drone sensörlerinin küçük boyutları nedeniyle, özellikle gölge ayrıntılarını kurtarmaya çalışırken ISO 100'de bile kumlanmalar görünebilir. Bu yazımızda, drone fotoğraflarınızdaki bu gürültüyü önemli miktarda azaltmak için basit bir tekniğe değineceğiz.

    AirDrop ile aktarılan görsellerin kalitesi neden bozulur?

    AirDrop aracılığıyla kaliteyi kaybetmeden fotoğraf veya video aktarmak için bilmeniz gereken şeyler basitçe şunlar.

    Sinemagraf nedir, nasıl yapılır?

    Sinemagraf, görseli oluşturan sahnenin bir bölümünün sonsuz bir döngü içinde oynatıldığı ve istenilen hareketin sabitlendiği fotoğraf ve videodan oluşan bir kolaj çalışmasıdır.

    Nokta ölçüm modu: İdeal pozlamanın püf noktası

    Çoğumuzun dengesiz ve karmaşık bir aydınlatmanın bulunduğu iç veya dış ortamlarda kötü ve/ya zorlu fotoğraf deneyimlerimiz olmuştur, hele bir de zamana karşı bir mücadele içerisindeysek.

    Adobe yeni akıllı maskeleme aracı Photoshop ve CRaw’da nasıl kullanılır?

    Bu videomuzun konusu “Select Subject” ve "Select Sky" dışında kalan diğer maskeleme araçları. Camera Raw ve Photoshop uygulamalarında bu araçların nasıl çalıştığını birlikte test edeceğiz.

    Select Subject “Özne Seç” maskeleme, Photoshop ve Camera Raw’da nasıl kullanılır?

    Bu videomuzda Camera Raw ve Photoshop yeni maskeleme araçlarından "Select Subject - Özne Seçim" aracını gözden geçirdik. Bunların nasıl kullanılacağını ve aralarındaki farkları değerlendirdik.

    Select Sky “Gökyüzü Seç” maskeleme, Photoshop ve Camera Raw’da nasıl kullanılır?

    Bu videomuzda Camera Raw ve Photoshop yeni maskeleme araçlarını gözden geçirdik. Bunların nasıl kullanılacağını ve aralarındaki farkları değerlendirdik.

    Lightroom yeni maskeleme sistemi ile gelen harika özellikler…

    Lightroom yeni maskeleme sistemi, öğrenmesi ve kullanması kolay aynı zamanda zevkli birçok güçlü özellikle geldi. Benim gibi birçok kullanıcının istediği pek çok kullanışlı özellik çok karmaşık olmayan bir pakette sunulmuş.

    Her fotoğrafçının bir makro lensi olmalı, mevsim Sonbahar!

    Birçoğumuz sonbahar yapraklarını büyük manzara ihtişamı içinde fotoğraflamayı severiz, peki doğa ananın mucizesiyle muhteşem renklere bürünmüş bu yapraklar ve renklerle yakından ilgilenmek için zaman ayırmaya ne dersiniz? Ben öyle yaptım.

    Nikon Z8 Ayarları

    Umarım bu makaleyi faydalı bulursunuz. Belirtmeliyim ki, bunlar benim için işe yarayan Nikon Z8 Ayarları 'dır ve sizin ihtiyaçlarınıza uymuyor olabilirler. Bu ayarlar elbette böyle sabit kalmayacaktır. Z8'in özelliklerini keşfetmeye devam ettikçe, özel düğme atamalarında ince ayarlar yapmaya devam edeceğimden eminim.

    Ürün fotoğrafı çekerken perspektif bozulması nasıl önlenir?

    Ürün fotoğrafçılarının en sık karşılaştıkları şey çekimini yaptıkları objelerin görünümünde ve hacmindeki gerçeğin dışındaki tuhaflıklar olur. Bazen objeler, olduğundan çok büyük ve şekilsiz görünürler. Bunun sebebi, çekim yapılan lensin yanlış seçiminden ve/ya objelere olan mesafeden kaynaklanır. Nasıl mı? Gelin birlikte test edip sonuçlarına bir göz atalım...

    E-POSTA ABONELİĞİ

    Yeni yazılarımızdan haberdar olmak istiyorsanız, aşağıdaki kutucuğa e-posta adresinizi yazıp, “ABONE OL” butonunu tıklamanız yeterli.

    EN ÇOK YORUM YAPILAN MAKALELER