Daha
    EtiketlerPhotoshop öğreniyoruz

    Photoshop öğreniyoruz

    Generative Fill; Photoshop’dan fotoğrafçıya “Zor Gün Dostu”

    Photoshop'ta yapay zeka özelliği birkaç uygulamasında mevcut olsa da, 25'inci sürümde bambaşka bir düzeye ulaşan, geliştirilmiş "Generative Fill - Üretken Dolgu" özelliği geldi.

    Depoyu fuller misiniz?

    Bir fotoğrafa bakıp eleştirmemi isteseler ve ben de “kadraj sıkışık sola doğru biraz daha geniş alsaydın” diyerek yorum yaptıktan sonra fotoğrafçı “bir dakika abi” diyerek Photoshop’u açıp bu özelliği kullanarak kadrajı sola doğru genişletip tekrar bana sorsa “şimdi nasıl oldu?”.  “Şaaaaaaaaak”… Suratına patlattığım tokat sesiydi bu.

    Sinemagraf nedir, nasıl yapılır?

    Sinemagraf, görseli oluşturan sahnenin bir bölümünün sonsuz bir döngü içinde oynatıldığı ve istenilen hareketin sabitlendiği fotoğraf ve videodan oluşan bir kolaj çalışmasıdır.
    00:09:10

    Adobe yeni akıllı maskeleme aracı Photoshop ve CRaw’da nasıl kullanılır?

    Bu videomuzun konusu “Select Subject” ve "Select Sky" dışında kalan diğer maskeleme araçları. Camera Raw ve Photoshop uygulamalarında bu araçların nasıl çalıştığını birlikte test edeceğiz.
    00:05:24

    Select Subject “Özne Seç” maskeleme, Photoshop ve Camera Raw’da nasıl kullanılır?

    Bu videomuzda Camera Raw ve Photoshop yeni maskeleme araçlarından "Select Subject - Özne Seçim" aracını gözden geçirdik. Bunların nasıl kullanılacağını ve aralarındaki farkları değerlendirdik.
    00:08:45

    Select Sky “Gökyüzü Seç” maskeleme, Photoshop ve Camera Raw’da nasıl kullanılır?

    Bu videomuzda Camera Raw ve Photoshop yeni maskeleme araçlarını gözden geçirdik. Bunların nasıl kullanılacağını ve aralarındaki farkları değerlendirdik.

    Photoshop ve Yapay Zeka

    Photoshop CC 2020 versiyonu ile birlikte yapay zekâ kavramı da birlikte anılmaya başladı. Fotoğraf işlemenin en önemli aracı olan seçme (Select) özelliğine eklenen “Object Selection” bunun ilk adımıydı.

    Nedense Adobe bunu reklam amacıyla kullanmadı. Konuyu öne çıkaranlar Photoshop guruları oldu. Belki de Adobe rakiplerinin dikkatini çekmek istemişti.

    Photoshop’da Face-Cut ve Gradient Fill kullanımı – Bölüm 3

    Photoshop serisinin son bölümüne geldik. Umarım ele aldığımız konular Photoshop kullanımınıza katkı sağlamıştır. İlerleyen zaman içinde bu şekilde seri olmasa da Photoshop hakkında yazı yazmaya ve bilgi vermeye devam edeceğiz.

    Bu bölümde araya farklı bir şeyler yerleştirme işlemi yapacağız. Bu işlem nispeten daha kolaydır.

    Photoshop’da Face-Cut ve Gradient Fill kullanımı – Bölüm 2

    Birinci bölümdeki kaldığımız yerden devam ediyoruz.

    Photoshop’da nesne parçalamak ve araya farklı objeler yerleştirmek – Bölüm 1

    Photoshop üzerine yayınladığımız 27 haftalık yazı dizisinin son uygulamasına geldik. Bu uygulamayı uzun ve karmaşık olması nedeniyle üç bölüm halinde sunacağız.
    00:00:07

    İki farklı nesneyi /objeyi birleştirmek, El – Metal Ekleme – Bölüm 2

    Geçen hafta kaldığımız yerden devam edelim. Şimdi sırada araya koyacağımız metal parçayı seçmek ve düzenlemek var.
    00:00:07

    İki farklı nesneyi /objeyi birleştirmek, El – Metal Ekleme – Bölüm 1

    Bu uygulamada Photoshop’un birçok özelliğini kullanma imkanına sahip olacağız. Çarpıcı bir uygulama olması için ders çalışmaktan sıkılmış bu sevimli öğrencinin koluna metal parça eklemesi yapalım. Biraz sadistçe mi oldu?

    Haklısınız. Ancak hayat acımasız……

    Photoshop’da arka planda ışık efekti – Background light effects

    Tek bir renk olan arka planın önünde bir model fotoğrafı çektiniz. Bir süre sonra eğer arka plan size çok durağan gelirse yapabileceğimiz bazı ufak değişiklikler var. Bunlardan bir tanesini referans olması için yapalım.

    Suya yazı yazsam…

    Herhangi bir nesneyi bir yüzeyle (buna belki de “doku” demem gerekiyor) sanki o yüzeyden (dokudan) yapılmış gibi görünmesini sağlayabiliriz. Tabii bunu portre fotoğraflarına doku eklemek için kullanmak mümkündür

    Photoshop’da Buz-Kar Efekti – Chilling Effect

    Türkçede tam karşılık olarak “chilling= ürpertici, soğuk, dondurucu, üşütücü” gibi anlamlar çıkıyor. Ancak bu uygulamada yapacağımızı şöyle açıklayabiliriz: normal hava şartlarında yani ilkbahar, sonbahar gibi aylara çekilmiş bir fotoğrafı biraz da fantezi yaparak kış ortamına çevirmek.

    POPÜLER İÇERİKLER